Skyld? Det er giftigt!

Hvad er det for noget det med SKYLD? Det er så komplekst og så lige til på samme tid.

Helt grundlæggende tænker jeg, at skyld slet ikke skal kastes med – og slet ikke på børn. Men det kommer vi forældre nogle gange til, når vi er trætte eller stressede.

I det øjeblik man giver en anden skylden for noget, så kaster man både en byrde på den anden OG man kaster ansvaret fra sig. Ja faktisk kaster man magten til ens velbefindende over til den, man kaster skylden på! “Det er din skyld” = det er pga dine handlinger, at jeg har det sådan her = du bestemmer lige nu over mine følelser/meninger/handlinger!

ADR!

I mine øjne må man aldrig – og især ikke på børn – kaste ansvaret fra sig.

Som forældre har vi altid 100 % ansvar for – ikke bare vores egne handlinger og meninger – men også 100% ansvaret for at relationen til vores barn er i orden.

Så… I denne video taler jeg om et NEJ-TAK-TIL-SKYLD-SKJOLD ?

Skjoldet beskytter mod den skyld (og det ansvar), som en anden (her far og mor) kan kaste på en/barnet.

Det er ikke det samme som at man ikke kan eller skal sige undskyld!

Forskellen er, at den skyld man føler, når man har dummet sig, kommer fra EN INDRE FØLELSE af, at man har gjort et andet menneske ondt og man derfor siger undskyld.
Det er ikke en skyld man har fået påduttet af en anden.
Det er en skyld, man føler indefra.

I virkeligheden er ordet UNDSKYLD et af de fineste ord, fordi det – sagt på en indfølende måde – kan gøre en FRI af skylden.

For ja, skyld er noget giftigt stads, der kan suge alt ens energi ud af kroppen.

Det smukke kunne være, at vi som forældre lærer vores børn forskellen på, hvornår vi har fået kastet skyld på os (dvs. fået andres følelser på os), og hvornår vi føler et indre ønske om at sige undskyld (dvs mærker vores egne følelser).

Det er ikke altid let at formidle et komplekst emne på en let måde, så denne video fanger ikke alle dimensionerne af skyld. Men hvis den kan inspirere dig og dit barn til at tage en snak om, hvad skyld er, og hvornår man skal sige undskyld, så er jeg glad ❤

Se videoen her og købe evt. det lille onlinekursus i Skyld, hvor der er opgaver til. Kurset finder du HER.

Kh Nynne

Nej tak til skyld!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...