Mor er den vigtigste

Relationen til mor er en af de vigtigste.

Den former os så meget. Meget mere, end vi aner!

Er relationen god, og forstår vores mor at se os og støtte os, mens vi er små, ja så udvikler vi det fineste selvværd, der beskytter os og hjælper os gennem livets kriser.

Er relationen tvært imod stram, har vores mor ikke rigtig ressourcer til at se os (for ja, det handler aldrig om, at hun ikke vil!), formår hun ikke helt at passe på os, så vi føler os alene og sårbare, ja så kan vi blive grundlæggende i tvivl, om vi er gode nok, og det kan have konsekvenser for, hvordan vi takler livets udfordringer fremover.

En af måderne at relationen til mor kan blive god på er, når vores mor tager ansvar for sit humør og sine handlinger. Når hun er tydelig i sin kommunikation og klart tilkendegiver, at hun er voksen og kan passe på sig selv, således at vi som børn kan få lov til at være børn.

Når hun tilkendegiver, at det ikke er vores ansvar eller skyld, hvordan hun har det, samt at det på ingen måde er vores job at gøre hende glad igen.

For det er ofte det, der sker med børn. De bryder sig grundlæggende ikke om, at mor er ude af balance – for hvem skal så passe på dem?? Så de gør alt, hvad de kan, for at få hende tilbage i balance; både påtager sig skyld og påbegynder et “mor-bliv-nu-glad-igen”-arbejde.

Og sådan skal det ikke være!

Børn skal være børn og voksne skal tage ansvar for sig selv og sine handlinger.


Jeg har lavet tre små videoer om mor: Bange-mor, Ked-af-det-Mor og Sure-mor. De handler om, hvordan man som mor kan udtrykke sig klart, så både børn og voksne kan få det godt.

Videoerne kan ses gratis på min Youtubekanal

Og hvis du gerne vil have opgaver til dem, så du og dit barn kan udvikle jeres forhold, så køb adgang til dem på min online skole HER:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Vent venligst...